Pe o vreme câinoasă, zeci de mii de români din toate colțurile țării au venit sâmbătă seară în București să protesteze împotriva guvernării PSD+ALDE cu UDMR în coadă.
foto Magda Severin

Ei și-au exprimat nemulțumirea față de modificarea legilor Justiției, dar și față de așa-zisa “Revoluție fiscală”, pe care o consideră “cianură pentru lucrătorii independenți”.

Dar și în celelalte orașe mari din țară au manifestat circa 100.000 de români.

Peste 50.000 de demonstranți au participat la protestul din Capitală (potrivit Hotnews au fost 70.000). S-au adunat începând cu ora 18.00 în Piața Universității, mai întâi în zona fântânii de la Arhitectură și pe platoul din fața Teatrului Național.

foto Magda Severin

La ora 18.30, mulțimea a ocupat carosabilul, astfel că traficul rutier a fost blocat. Un mic incident cu jandarmii, care s-au opus înlăturării garurilor de protecție, s-a stins rapid. Forțele de ordine s-au retras, astfel că mulțimea a putut să se desfășoare în voie.

Oamenii au scandat “PSD, ciuma roșie!”, “Hoții la pușcărie!”, “DNA să vină să vă ia!”, “Penalii din Parlament ne fură statul de drept!” și au cerut demisia Guvernului, a lui Dragnea, Tăriceanu și a penalilor din Parlament.

Au venit cu steaguri tricolore, vuvuzelele, un bucium și un steag dacic. Majoritatea aveau umbrele, pentru că a nins neîncetat. Zăpada se topea imediat pe asfalt, iar apa curgea șiroaie și forma băltoace în care toată lumea călca fără să se mai ferească. 

La ora 19.30, coloana de manifestanți a pornit în marș spre Palatul Parlamentului, pe B-Dul I.C. Brătianu – B-dul Unirii.

Mulțimea curgea ca un fluviu pe bulevard, pe ambele sensuri de mers. Timp de aproape două ore s-a derulat acest marș, iar coloana de oameni părea că nu se mai sfârșește.

La ora 20.30 încă mai soseau manifestanți în Piața Constituției, în fața Parlamentului. Ninsoarea s-a întețit, dar se topea pe asfalt, astfel că pe jos era o baltă imensă. 

Unii dintre protestatari au adus lumini laser, iar pe o clădire din piaţă au fost proiectate mesaje anti-PSD şi anticorupţie. 

Condamnatul penal Dragnea a fost cel mai evocat, dintre toți parlamentarii, de către protestatari. I-au urat, printre altele, “La pușcărie!”.

La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor.

Protestul s-a încheiat pașnic, la ora 22.30.

Dar cum imaginile vorbesc cel mai bine, să le lăsăm pe ele să descrie atmosfera (grupaj foto-video: Magda Severin):

 

foto Magda Severin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version