Miercuri au ieșit în stradă, pentru a 4-a seară consecutiv, sute de oameni din Capitală și alte orașe ale țării nemulțumiți de restricțiile cOVID impuse de Guvernul Cîțu.

Față de serile trecute însă, numărul protestatarilor este mult mai redus.

Circa 150 de persoane s-au strâns în Piaţa Universităţii din București, începând cu ora 17.00, și au pornit în marș pe străzi, în jurul orei 20.0.

Numărul lor a crescut puțin, când au ajuns pe Calea Moșilor. Au blocat, ca în fiecare seară, două benzi pe un sens de circulație, scandând „Nu stați la balcoane, că muriți de foame!”, „Libertate!”. 

La ora 22.20, coloana de manifestanți a ajuns în Piața Victoriei, unde au scandat lozinci antiguvernamentale, dar și „Jos Iohannis!”, „Demisia!”.

Potrivit ministrului de Interne, luni au fost cei mai mulți manifestanți: aproximativ 31.000, în 76 de localități din 38 de județe și București.

Marți seara au fost proteste în 78 de localități din 39 de județe, la care au participat aproximativ 14.000 de persoane.

„Duminică au fost puțin peste 4.000 de manifestanți”, a evaluat Bode.

UPDATE ora 20.50: Aproximativ 200 de protestatari înaintează acum pe Calea Moșilor din București și scandează „presă mincinoasă”  mai strigă manifestanţii care au steaguri tricolore, fluiere şi vuvuzele.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version