Fermierii și transportatorii blochează cu mii de tractoare și TIR-uri, miercuri, pentru a 8-a zi consecutiv, drumuri, orașe, Capitala, Portul Constanța. Restricții de circulație au fost instituite la Afumați și PTF Siret, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române.

captură TVR Info

Jandarmii au fentat 30 de protestatari care voiau să ajungă la Portul Constanța, făcându-le semn să le urmeze în coloană autospeciala, apoi aceasta a intrat pe contrasens, iar toți șoferii autoturismelor au fost amendați și lăsați fără permise auto. 

Este doar una dintre capcanele întinse de polițiști și jandarmi protestatarilor, pentru ca apoi să îi amendeze.

Europol îi acuză pe Predoiu și Despescu: „Presiune pe polițiști să facă ORICE pentru a bloca protestele; premisele unui nou «10 august»”
În continuare sunt camioane şi utilaje parcate pe DN2 la intrarea în Capitală dinspre Afumaţi, judeţul Ilfov, dar şi la Vama Siret, unde protestatarii blochează încă de luni intrarea TIR-urilor cu cereale dinspre Ucraina.
 
Ei acuză concurența neloială din partea ucrainenilor, astfel că sute de camioane încărcate cu grâne asteaptă să intre în țara noastră.
 
Protestatarii au lăsat miercuri să intre în Ucraina câte 10 TIR-uri/oră din România, singura concesie de acest fel. 
 
„Începând din data de 15 ianuarie 2024, ora 16.15, traficul prin PTF Siret pentru automarfare, pe sensul de intrare în ţară, este întrerupt, din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor”, a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava (STPF), Alina Petraru.

În schimb, în această perioadă, tranzitul prin PTF Siret al autoturismelor, microbuzelor şi autocarelor s-a desfăşurat atât pe intrarea, cât şi pe ieşirea din România.

Pe ministrul Barbu l-au lăsat nervii: „Instigatorii de la Afumați cer aberaţii. Nu mai există negocieri!”

Federațiile patronale din transporturi merg la Guvern, miercuri, la discuții cu premierul Marcel Ciolacu și cu ministrul Sorin Grindeanu, după ce s-au întâlnit cu acesta din urmă marți și au semnat o minută.

Cu proteste în stradă de 7 zile, Grindeanu a chemat la discuții asociaţiile patronale din transporturi
Fermierii și transportatorii protestatari sunt deciși să rămână în stradă,  până când vor avea dovezi concrete că revendicările le vor fi soluționate de Guvernul Ciolacu.
Fermierii și transportatorii independenți vor bloca și joi, pentru a 9-a zi consecutiv, drumuri naționale, Centura Capitalei și marile orașe ale țării, plus vămile și Portul Constanța.
 
Primarul Nicușor Dan a refuzat să autorizeze pentru acest weekend protestul fermierilor și transportatorilor în fața Guvernului, invicând faptul că „solicitarea nu e rezonabilă”.
Primarul Nicușor Dan refuză să autorizeze protestul fermierilor și transportatorilor în fața Guvernului: „Solicitarea nu e rezonabilă”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version