Zi tristă, vineri, pentru întreaga Românie, după ce s-a aflat că marele actor Mircea Albulescu a încetat din viaţă la 81 de ani.

mircea-albulescu-311160l

Albulescu suferise anul trecut mai multe intervenţii chirurgicale la inimă şi se pare că în urma acestor operaţii au apărut mai multe complicaţii.

Născut la Bucureşti, pe 4 octombrie 1934, Mircea Albulescu a fost profesor universitar, doctor în Arte, jurnalist, poet şi scriitor, dar toată lumea îl ştie în special graţie apariţiilor sale din zeci de filme de mare succes.

A jucat în mai toate filmele mari făcute înainte de Revoluţie, de la Dacii (1967) şi Mihai Viteazul (1971) până la Actorul şi sălbaticii (1975), Revanşa (1978) sau Nea Mărin miliardar (1979).

De asemenea, Mircea Albulescu a jucat în sute de piese de teatru la Teatrul Municipal Bucureşti, Teatrul de Comedie sau Teatrul Naţional.

A câştigat zeci de premii şi rămâne în memoria celor apropiaţi prin sfatul dat în 2011, când recomanda copiilor să nu înveţe nicio poezie pe de rost ci să o citească de fiecare dată ca şi cum ar fi prima dată.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version