Emil (Cico) Dumitrescu, acuzat în dosarul Revoluției de crime împotriva umanității, a murit joi seară chiar de ziua lui, când împlinea 84 de ani.
 
 
Cico Dumitrescu, fost membru CFSN, Ion Iliescu, membru şi preşedinte al CFSN, Gelu Voican Voiculescu, membru CFSN şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru această infracțiune, de procurorii Secţiei militare din Parchetul General.
 
Emil (Cico) Dumitrescu, prin apariţiile sale televizate din 22 decembrie 1989, precum şi prin activitatea de conducere şi coordonare în cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Române începând cu data de 22 decembrie 1989, au contribuit în mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent în intervalul 22 – 30 decembrie 1989, au precizat anchetatorii.

Urmarea imediată a acestor conduite a fost complexă, a presupus producerea unor rezultate multiple asupra unui număr mare de persoane şi ar fi generat o stare de pericol pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile de pe întregul teritoriu al României.

Emil Cico Dumitrescu s-a născut în 17 ianuarie 1935 în orașul Urziceni. La data de 4 februarie 1990 a fost înaintat la gradul de contra amiral, iar în 1993, a fost avansat la gradul de viceamiral cu două stele. Dumitrescu a fost și secretar de stat în Ministerul de Interne.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version