În această săptămână va avea loc cea de-a treia rundă de negocieri între reprezentanții Parlamentului european și consiliul UE pentru funcția de șef al Parchetului European.

sursă foto Monica Macovei

Primele două runde s-au încheiat fără niciun rezultat. În timp ce PE o susține pe Laura Codruța Kovesi, Consiliul UE, a cărui președinție este deținuă de România, prin Guvernul Dăncilă, o sabotează pe Kovesi și susține candidatul francez.

Luni dimineață, fosta șefă s-a prezentat la Secția 18 Poliție în cadrul controlului judiciar impus de Adina Florea, procuror-șef adjunct al secției speciale, care o acuză că a luat mită de la fugarul Sebastian Ghiță pentru a-l aduce acasă pe escrocul FNI Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare.

Întrebată ce șanse mai are pentru funcția de procuror-șef european, după că a fost pusă sub control judiciar, Kovesi a spus, la ieșirea din secția 18 de Poliție:

“Nu ştiu ce se va avea în vedere atunci când se va negocia. O să vedem care va fi decizia, o să vedem cât de tare au fost influenţate negocierile de evenimentele din ultima perioadă. Este greu să spunem de pe acum că se va întâmpla într-un fel sau altul”.

Dar Kovesi a acontestat la ÎCCJ măsura controlului judiciar, iar decizia va fi dată miercuri, 3 aprilie. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version