Actrița Florina Cercel a ajuns, joi dimineața, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a fi audiată ca martor în dosarul Mineriadei.

Actrița de 74 de ani a stat de vorbă aproximativ o oră cu procurorii care instrumentează dosarul, iar ulterior a confirmat faptul că a fost audiată ca martor în dosarul amintit.

Florina Cercel a precizat că “am fost solicitată să le spun domnilor procurori tot ce știu despre ce s-a petrecut cu Ovidiu Iuliu Moldovan în perioada 13-15 iunie 1990”.

Ovidiu Iuliu Moldovan, care a murit în 2008, a fost unul dintre intelectualii care au contestat puterea de atunci de la București. Actorul le-a vorbit oamenilor strânși în Piața Universității, iar apoi a fost bătut de cei care au avut ca misiune stoparea protestelor.

Vă reamintim că dosarul Mineriadei a fost redeschis după ce România a pierdut mai multe procese la CEDO pe motiv că nimeni nu a fost tras la răspundere pentru incidentele petrecute în 13-15 iunie 1990.

Ulterior au fost puși sub învinuire pentru infracțiuni comise împotriva umanității personaje celebre precum Ion Iliescu, fost președinte al României, Petre Roman, fost premier al României, dar și Gelu Voican Voiculescu, Adrian Sârbu, Virgil Măgureanu, Miron Cozma și Emil Cico Dumitrescu.

Patru persoane au murit prin împușcare în incidentele din perioada amintită, iar alte aproape 1.300 au fost rănite, existând și 1.242 de persoane reținute pe motive de ordin politic.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version