Dumitru Iliescu, fost șef al Serviciului de Pază și Protecție, îl acuză în termeni duri pe Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat.

Iliescu susține că are informații care arată că Dragnea a insistat pe lângă Victor Ponta, când acesta era premier, pentru a o pune pe Laura Codruța Kovesi în fruntea Diviziei Naționale Anticorupție.

“Deși nu l-am crezut la început, un prieten m-a informat că înainte să o propună domnul Victor Ponta pe Kovesi, generalul Coldea l-a chemat pe domnul Dragnea la T14 și i-a cerut să îl sprijine pentru a o numi la DNA. Liviu Dragnea a mers la Ponta și i-a spus că dacă o numește scapă el de dosare, pentru că este prietena lui”, este mesajul postat de Dumitru Iliescu pe Facebook.

Mai mult, acesta susține că, înainte de a merge la Ponta, “Dragnea  a vorbit cu Gabriel Oprea dar și cu mai mulți lideri județeni ai partidului, cărora le-a promis că o să le rezolve dosarele dacă îl conving pe Ponta să o propună acolo”.

Scenariul propus de Iliescu merge și mai departe, iar acesta susține că “Elena Udrea a vorbit cu Ponta, susținând propunerea ca doamna Kovesi să preia DNA-ul. Iar Traian Băsescu l-a contactat pe Dragnea, acesta din urmă promițându-i că va merge la premier pentru a-l convinge să dea curs solicitării”.

În plus, fostul șef al Serviciului de Pază și Protecție mizează pe un posibil blat între Dragnea și “șefii structurilor de forță”, când se vorbește de întârzierea cu care se lucrează pe Legile Justiției.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version