Plata chiriei la afaceriștii care stăteau cu spațiile goale este o afacere lansată de Oprescu: 20 de milioane de euro (300.000 euro/lună) a plătit din banii bucureștenilor timp de 7 ani, cât timp a tărăgănat repararea sediului PMB!

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) închide luni, 21 august, trei puncte de lucru ale Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple București, odată cu deschiderea noului sediu la etajul 2 al la mall-ului Plaza de pe Bdul Timișoara nr. 26, Sector 6.

Carmen Dan

Cele 3 puncte de lucru ce vor fi închise sunt situate în str. Ion Țuculescu nr. 42B, Sector 3; str. Străduinței nr.1, Sect.4; strada Virtuții nr. 1-3, Sect. 

Taxele pentru eliberarea pașapoartelor pot fi achitate la ghișeul de Trezorerie deschis la nivelul 1 al centrului comercial, odată cu operaționalizarea noului sediu, precum și la unitățile bancare existente la același nivel, prin transfer bancar.

Rămân valabile și celelalte modalități de plată: on-line — prin serviciile puse la dispoziție de unitățile bancare și prin mandat poștal la oficiile poștale.

“La solicitarea ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, programul de lucru a fost prelungit pentru luna august, astfel că activitatea cu publicul se va desfășura în fiecare zi lucrătoare de la ora 8.30 până la ora 18.30. Programul normal pentru depunerea documentelor și ridicarea pașapoartelor este între orele 8.30 și 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, respectiv 8.30 – 18.30 pentru ziua de marți”, precizează MAI, într-un comunicat.

Bucureștenii vor putea depune cereri și ridica pașapoarte și de la celelalte două puncte de lucru din șoseaua Pipera nr. 49 și din Piața Amzei nr. 13 – atât pentru pașapoarte simple electronice cât și pașapoarte simple temporare.

Afacerea închirierii unor spații construite de persoane private și care zac neocupatede ani buni a fost lansată în urmă cu 7 ani de fostul primar corupt Sorin Oprescu, acum judecat în două dosare de corupție.  

Concret, în martie 2010, Oprescu a închiriat pentru întreaga activitate a Primăriei Capitalei clădirea-turn din Splaiul Independenței, pentru care a plătit din banii bucureștenilor 20 de milioane de euro (aproape 300.000 de euro/lună).

Primăria Capitalei a revenit în sediul de lângă Cișmigiu după aproape 7 ani

Fără să se lase mai prejos, primarul celui mai amărât sector din Capitală – Sectorul 5 -, s-a gândit să mute anul acesta la Liberty Mall toate birourile de Evidența Populației (unde se eliberează cărțile de identitate) și un punct de lucru al DITL, pentru achitatea taxelor și impozitelor. Pe banii contribuabililor.

Evidența persoanei și DITL Sector 5 se mută în Liberty Mall

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version