Judecătoria Râmnicu Vâlcea a invalidat alegerea lui Mircia Gutău în funcția de primar al acestui municipiului Râmnicu Vâlcea, deoarece condamnările din instanță îi interzic să mai ocupe o funcție publică.

sursă foto: timpuldevalcea.net
sursă foto timpuldevalceanet

Judecătoria precizează, într-un comunicat, motivele: “S-a dispus invalidarea alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru neîndeplinirea condiției de eligibilitate, constând în inexistența unei hotărâri judecătorești definitive prin care s-a aplicat interdicția exercitării dreptului de a fi ales”.

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus validarea alegerii primarilor din 14 unități administrativ teritoriale arondate acestei instanțe, respectiv orașele Băile Govora și Ocnele Mari, precum și comunele Păușești-Măglași, Dănicei, Budești, Muereasca, Frâncești, Milcoiu, Dăești, Bujoreni, Golești, Mihăești, Runcu și Galicea. Încheierile prin care s-a dispus validarea alegerii primarilor sunt executorii.

Reprezentanții Judecătoriei Râmnicu Vâlcea menționează, totodată, că încheierile pronunțate prin care s-a dispus validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarilor vor fi redactate în termen de maximum 3 zile și pot fi atacate cu apel “de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoștință, dar nu mai târziu de un an de la data pronunțării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă, de către Birourile Electorale petiționare și persoanele supuse procedurii validării — în termen de 30 de zile de la comunicare”.

Mircia Gutău a declarat că va contesta decizia Judecătoriei.

Cum Gutău a fost ales degeaba, rămâne de văzut cine plătește cheltuielile pentru un nou scrutin.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version