Meteorologii au emis, marți, mai multe avertizări de caniculă și disconfort termic, valabile pentru întreg teritoriul României, iar veștile sunt și mai rele: valul saharian va persista întreaga săptămână.

Pentru marți, ANM a emis o avertizare Cod galben, valabilă în județele Satu Mare, Bihur, Arad și Timiș. Temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Miercuri, joi și vineri va fi Cod Portocaliu în 9 județe: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș.

Vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade la umbră, iar disconfortul termic va fi accentuat.

În același interval, restul țării este sub avertizare Cod Galben de caniculă. Maximele vor ajunge la 33…37 de grade la umbră. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru București, în zilele de miercuri, joi şi vineri (29, 30 iunie şi 1 iulie), vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Vor fi temperaturi maxime de 34…36 de grade la umbră şi minime de 18-21 de grade”, se menţionează în prognoza ANM.

Pprobabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în după-amiaza zilei de vineri.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version