Autoritățile din Sibiu sunt în stare de alertă, după ce un bagaj suspect a fost găsit în incinta Aeroportului Internațional care deservește localitatea respectivă.

Mascatii au inconjurat cladirea aeroportului din Sibiu si nu permit accesul nimanui (sursa foto turnulsfatului.ro)

UPDATE: Din fericire, după cum era de așteptat, alarma s-a dovedit a fi una falsă. Geanta suspectă conținea un laptop, iar proprietarul a aterizat la Sibiu în cursul zilei de miercuri, dar a anunțat dispariția bagajului abia după ce a ajuns la hotel. Cursa de Viena care trebuia să decoleze la ora 16.00 a plecat fără întârzieri semnificative.

 

Bagajul nu a fost revendicat de niciun călător aflat în incinta aeroportului, astfel că angajații acestuia au sunat la 112 și au solicitat intervenția de urgență a pirotehniștilor.

Conform turnulsfatului.ro, s-a decis evacuarea terminalului, dar și a parcării care deservește aeroportul și a călătorilor care se îmbarcaseră deja într-un avion al Austrian Airlines ce trebuia să decoleze la ora 16.00 către Viena.

Pirotehniștii analizează conținutul bagajului și, pentru mai multă siguranță, este posibil să decidă detonarea acestuia într-o zonă delimitată.

Deocamdată nu s-a anunțat, oficial, amânarea decolării cursei către Viena, dar reprezentanții aeroportului speră să fie singura cursă afectată de acest incident în condițiile în care următoarele curse sunt programate pentru intervalul orar 17.30-18.00, urmând ca la 17.30 să aterizeze un avion Lufthansa ce vine de la Munchen, iar la ora 18.00 ar urma să decoleze o cursă Wizz Air către Londra-Luton.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version