Un val de caniculă, venit din Africa, pune stăpânire pe întreaga țară, începând de luni, aducând totaă săptămâna temperaturi greu de suportat, de până la 40 de grade, însă disconfortul termic accentuat ne va face să resimțim valori cu până la 10 grade mai mari. Nopțile vor fi tropicale.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în acest sens, o informare valabilă pentru perioada 10 – 14 iulie, urmând să emită avertizări Cod Galben, Portocaliu și chiar Roșu.

Potrivit meteorologilor, luni, valul de căldură şi caniculă vor cuprinde Banatul şi Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde şi în Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, Transilvania şi Crişana.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 şi 37 de grade, la umbră. Disconfortul termic se va accentua în special în zonele de câmpie, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Bucureşti, în perioada 10 – 14 iulie, temperatura aerului va fi în creştere, iar de marţi vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua şi ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În general, maximele vor fi de 34 – 37 de grade la umbră şi minimele de 18 – 21 de grade. Cerul va fi variabil şi îndeosebi marţi şi vineri după-amiaza vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version