Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare Cod Galben de intensificări ale vântului în 19 județe, valabilă de la ora 06.00 până la ora 22.00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și în sudul Moldovei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele vor depăși 75…80 km/h.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze de peste 70…80 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului vor mai fi în sud-estul țării și în noaptea de luni spre marți (6/7 ianuarie) și în cursul zilei de marți (7 ianuarie), în general cu viteze de 40…50 km/h, iar pe litoral rafalele vor depăși 55…60 km/h.
 
La București, vântul se va intensifica cu precădere de la orele prânzului și va atinge viteze la rafală în general de 50…55 Km/h, amplificând senzația de rece. 
 
În ceea ce privește temperaturile, acestea vor scădea în zilele următoare, la valori între -2 și 5 grade ziua, luni, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 și -2 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de -18 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral.
 
Marți, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -3 și 5 grade, iar cele minime între -14 și -3 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -18 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură.
 
La București vor fi, luni, 4 grade ziua și -6 grade noaptea, mai scăzută în zona preorășenească, iar marți, 1 grad ziua și -7 grade noaptea. De miercuri începe să se încălzească, astfel că vor fi 6 grade ziua și -6 grade noaptea, iar joi vor fi 7 grade ziua și -3 grade noaptea.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version