Procurorii Direcției Naționale Anticorupție par că vor să rezolve cât mai rapid dosarul “Microsoft 2”, dosar disjuns din cel în care Gheorghe Ștefan, Dumitru Nicolae NIRO, Dorin Cocoș și Gabriel Sandu au fost deja condamnați la închisoare cu executare.

athanasiu

După ce i-au chemat la discuții pe foștii șefi ai Microsoft, Silviu Hotăran, fost director general Microsoft România, și Ovidiu Artopolescu, fost manager general al Microsoft România, oamenii legii au început să cheme la audieri și personaje despre care se spune că ar fi beneficiat de șpăgile puse la bătaie de Microsoft și Fujitsu.

Astfel, ultimul personaj cheie ce a trecut luni pragul sediului DNA este Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educației.

La intrarea în sediul DNA, Athanasiu a precizat că “de mine nu s-a spus niciodată că m-am atins de un euro. Nu am luat niciodată şpagă. Sunt şi oameni care nu au luat, chiar dacă vă vine greu să credeţi. Noi am semnat cu CEO Microsoft în februarie 2004 un memorandum de dezvoltare a digitalizării în şcoli, un program excepţional, mie îmi pare rău că el e târât acum prin noroi”.

Rămâne de văzut cât de corectă este declarația lui Athanasiu, în condițiile în care există informații care arată că Hotăran și Artopolescu au fost deja puși sub acuzare.

La finalul tuturor audierilor este așteptat un punct de vedere al DNA.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version