Joi dimineața, la Direcția Naționale Anticorupție a fost instalată oficial Anca Jurma, delegată interimar pentru 6 luni la șefia instituției, de procurorul general Augustin Lazăr.

Anca Jurma
Lazăr: Este exact ce ne trebuie în acest moment

Prezent la eveniment, Augustin Lazăr a reamintit câteva dintre prioritățile DNA: “În România, lupra anticorupție va continua cu fermitate. A doua prioritate: aplicarea legislației anticorupție se va aplica în conformitate cu standardele internaționale DNA va apela la resursele umane pe care le are și care au făcut din această Direcție una cunoscută pe plan internațional. D-na procuror Anca Jurma este tocmai persoana cea mai potrivită care ne spune că DNA are resurse potrivite. Este un procuror cu experiență mare în Ministerul Public (…), este vicepreședintele rețelei instituțiilor anticorupție la nivel european, ceea ce ne indică nivelul de încredere pe care îl are la nivel intern și extern”.

Procurorul General i-a mulțumit fostei șefe a DNA, revocată de președintele Klaus Iohannis în urmă cu 3 zile, în baza unei decizii a CCR solicitată de ministrul Justiției, Tudorel Toader: 

“Aș dori să mulțumesc d-nei Kovesi, care și-a încheiat activiatea și care în continuare va lucra la Parchetul General la Serviciul de îndrumare și control. D-na Kovesi a adus DNA în postura de furnizor de bune practici la nivel european. Nu putem uita că motivele revocării generează îngrijorare în rândul procurorilor cu privire la statutul lor, la respectarea separației puterilor în stat. Cu toate acestea, procurorii sunt profesioniști, în a apăra ordinea de drept, drepturile și libertățile cetățenilor”.

Jurma: Mă voi strădui să asigur un interimat echilibrat

La rândul său, Anca Jurma i-a mulțumit lui Kovesi și a precizat că “Direcția trebuie să rămână o instituție puternică, independentă și relevantă”.

“Mă voi strădui să asigur un interimat echilibrat”, a asigurat ea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version