Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a deschis un dosar penal pentru distrugere calificată şi ucidere din culpă în urma exploziei de luni seară produsă în municipiul Iaşi și soldată cu 2 morți și 11 răniți, dintre care 5 spitalizați.

sursă foto: stirileprotv.ro
sursă foto stirileprotvro

Potrivit Parchetului General, poliţiştii, sub supravegherea procurorului de caz din Iași, şi specialiştii în construcţii efectuează, marți, cercetări la locul exploziei, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

Explozia urmată de un incendiu a avut loc la un bloc de locuinţe situat lângă seminarul catolic “Sfântul Iosif” Iaşi, în zona “Copou”.

Reprezentanţii Primăriei municipiului Iaşi au pus la dispoziţia oamenilor evacuaţi din imobilul în care a avut loc explozia căminul unui liceu, însă mulţi au preferat să meargă la rude.

Marți se mai aflau internați la Spitalul Judeţean “Sf. Spiridon” două persoane de câte 81 de ani, soţ şi soţie, care au suferit traumatism cranio cerebral, cranio facial, contuzie toracică, abdominală şi de membre.

O a treia persoană, femeie de 62 de ani, este internată la Neurochirurgie, în Spitalul Urgenţă Prof. Dr. Nicolae Oblu, pentru un traumatism cranio-cerebral.

Alți doi răniţi, în vârstă de 85, respectiv 90 de ani, care au suferit intoxicaţii în formă uşoară, au fost externaţi.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version