Valentin Boldea, fostul director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați şi fratele fostului deputat penal Mihail Boldea, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 4 februarie 2011 – 10 aprilie 2012, deoarece a deținut simultan funcția de medic la Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei”.

agentia nationala de integritate 2

“Boldea Valentin a încălcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate (…) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”, se precizează, marți, Agenția Națională de Integritate (ANI).

Valentin Boldea deține în prezent funcția de consilier în cadrul DSP Galați.

Fratele lui, Mihai Boldea a fost trimis în judecată, în stare de arest, la sfârşitul lunii iunie 2012, de procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version