Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

Asociaţia Pro Consumatori îi cere lui Ciucă să-l demită pe ministrul Energiei, Virgil Popescu

Asociaţia Pro Consumatori îi cere premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pntru că a îndemnat populaţia să nu plătească facturile la energie electrică, iar astfel de declaraţii populiste creează haos social.

„Asociaţia Pro Consumatori (…) a luat act cu îngrijorare de mesajul populist al ministrului Energiei, domnul Virgil Popescu, care a îndemnat populaţia să nu plătească facturile mari la energie electrică. Îi reamintim domnului Virgil Popescu, ministru al Energiei că, potrivit articolului 42, aliniat 6 din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, “Factura emisă pentru serviciile de utilităţi publice constituie titlu executoriu”. Astfel de declaraţii populiste nu rezolvă problema privind imposibilitatea de plată a facturilor la gaze şi energie electrică pentru milioane de români, ci creează haos social şi economic, drept pentru care Asociaţia Pro Consumatori îi solicită primului ministru, domnul Nicolae Ciucă să-l demită pe Virgil Popescu, ministrul energiei!”, se arată într-un comunicat al APC transmis joi.

Totodată, Asociaţia Pro Consumatori îi cere prim-ministrului să adopte prin ordonanţă de urgenţă măsuri economice precum eliminarea TVA, a taxei de cogenerare, a taxei pe certificatele verzi, a accizelor şi a altor taxe incluse în preţul energiei electrice, gaze, lemne de foc, peleţi şi carburanţi, pentru perioada 1 februarie 2022 – 30 iunie 2022.

De asemenea, organizaţia cere eliminarea TVA la pâine, lapte, ouă, carne, ulei de floarea soarelui, legume şi fructe.

„În situaţia în care Guvernul României nu va aplica măsurile propuse mai sus pentru perioada 1 februarie 2022 – 30 iunie 2022, vom asista în primăvara acestui an la executări silite pentru sute de mii de familii şi la o creştere alarmantă a gradului de sărăcire a populaţiei României”, se arată în comunicat.

49 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv