După cum se știe – în România NET-ul funcționează prost de câteva zile -, atacul cibernetic masiv declanșat acum două vineri la nivel mondial a produs daune importante. Conform declarației făcute astăzi de către Rob Wainwright, directorul Europol, la televiziunea britanică ITV, atacul cibernetic a făcut “200.000 de victime, în special companii, în cel puțin 150 de țări”, transmite AFP.

Rob Wainwright – directorul EUROPOL

“Desfășurăm operațiuni împotriva a circa 200 de atacuri cibernetice pe an, însă până acum nu am mai văzut un astfel de atac”, a precizat șeful EUROPOL.

Rob Wainwright a mai spus că cel mai probabil numărul victimelor va crește, când “oamenii se vor întoarce luni la muncă și își vor deschide calculatorul”.

Anchetatori și experți informatici internaționali care încercau duminică să îi identifice pe hackerii care s-au aflat la originea atacului informatic, trag un semnal de alarmă mondial:
Atacul cibernetic va lovi din nou în zilele următoare!

Atacul, declanșat vineri, 12 mai, a afectat, printre altele, spitalele britanice, constructorul de automobile francez Renault, sistemul bancar rus, grupul american FedEx sau universități din Grecia și Italia.

Conform aceluiași șef EUROPOL, Rob Wainwright, atacul cibernetic este “de un nivel fără precedent” și “va necesita o anchetă internațională complexă pentru a-i identifica pe vinovați”.

Rob Wainwright a precizat că a fost creată o echipă specială în cadrul Centrului European împotriva Criminalității Cibernetice pentru a ajuta la anchetă și că aceasta va juca “un rol important”.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version