În Letonia, scandalul de corupție a fost declanșat după ce agenţia letonă anticorupţie KNAB  – DNA-ul de la noi – a percheziţionat birourile companiei de transport public Satiksme (RS) din capitala Riga, transmite AGERPRES.
Nils Usakovs – primarului din Riga îi plac perlele

Astfel, pe 14 decembrie, procurorii KNAB i-au arestat pe directorul companiei RS, Leons Bemhens, și pe alţi angajaţi implicaţi în achiziţia unor mijloace de transport – tramvaie, troleibuze şi autobuze – prin contracte încheiate între anii 2013 şi 2016.

KNAB suspectează că în spatele afacerii s-ar afla, de fapt, fapte de dare de mită urmate de operaţiuni de spălare de bani.

Nils Usakovs – Partidul Social-Democrat

În urma acestui scandal din capitala Letoniei, băncile scandinave sau internaţionale, printre care şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), ar putea anula creditele angajate de primăria din Riga pentru respectivele contracte, în valoare totală de circa 270 de milioane de euro.

Societatea de transport public din Riga, subvenţionată de municipalitate, riscă astfel să intre în insolvenţă, caz în care nu va mai putea fi salvată decât cu banii contribuabililor.

Viceprimarul oraşului, Andris Ameriks, şi-a dat zilele trecute demisia, iar municipalitatea a prezentat o moţiune prin care cere demisia întregului consiliu general al primăriei, inclusiv pe cea a primarului social-democrat Nils Usakovs.

Firea și mijloacele de transport în comun
Citiți și…
Victorie USR: Curtea de Apel București a declarat ilegale cele 22 de companii municipale înființate de Firea
Firea se laudă cu cereri de finanțare europeană de 283 milioane euro
TUNUL ELCEN! DOCUMENT: Firea vrea să șteargă din banii bucureștenilor, la rectificarea bugetului, datoria ELCEN
author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version