Bucureștenii s-au înghesuit marți, pentru a doua zi, la Primăria Capitalei, pentru a depune dosarele necesare obținerii voucherelor de câte 500 de lei puse la bătaie de primarul Gabriela Firea – tot din banii bucureștenilor – pentru achiziționarea de biciclete.

Pe principiul “primul venit, primul servit”, fiecare doritor este nevoit să se grăbească, deoarece numărul de vouchere este limitat: 5.000.

Înscrierile au debutat luni, cu 2.935 de cereri, dintre care 2.245 depuse direct și 690 prin e-mail. Firea a apelat la înscrierile online abia după ce a văzut bătaia la Registratură.

Iată comunicatul transmis de PMB luni la ora 17.00, cu o oră și jumătate înainte de închiderea ghișeului:

“Anunț important: Solicitările pentru voucherele care se acordă în programul „Bicicliști în București” pot fi depuse și prin e-mail

Dat fiind numărul mare de solicitări de înscriere în programul „Bicicliști în București”, pentru a se evita supraaglomerarea la depunerea cererilor, Primăria Capitalei  a luat decizia ca aceste cereri să poată fi depuse și prin e-mail.

Astfel, pentru înscrierea în Program este nevoie ca solicitanții să printeze, să completeze formularul de înscriere care se află pe site-ul www.pmb.ro, la secțiunea „Bicicliști în București”, să-l semneze, și să-l trimită scanat, împreună cu cartea de identitate (scanată pe ambele părți în cazul celor cu vize de reședință), la adresa biciclisti@pmb.ro

Cererile depuse online vor fi procesate concomitent cu cele depuse fizic, în timpul programului alocat, respectiv cele depuse până la 18.30 vor fi procesate în aceeași zi, iar cele sosite după ora 18.30 vor fi procesate a doua zi, începând cu ora 08.30, oră la care se deschid și ghișeele pentru relații cu publicul”.

Incidente

Marți s-a repetat scenariul cu cozi interminabile. Unei femei i s-a făcut râu în momentul în care aștepta la rând să-și depună cererea, astfel că a fost chemată o ambulanță.

O altă femeie a fost lovită de o mașină, deoarece avea un picior pe carosabil, la coada care s-a format încă de dimineață la intrarea în Centrul de informare al sediulul Primăriei Capitalei.

Program și regulament

Programul înscrierilor este între orele 8.30 – 18.30, până în data de 10 august. În condițiile de aglomerație însă, este de așteptat csa voucherele să fie epuizate în numai două zile.

Municipalitatea a definitivat în 24 iulie Regulamentul programului „Bicicliști în București”, prin care se vor acorda un număr de 5.000 de vouchere în valoare nominală de 500 de lei, care vor putea fi folosite la achiziționarea de biciclete sau alte mijloace de transport nepoluante pe 2 roți.

Iată precizările:

“Regulamentul și formularul de înscriere sunt postate pe site-ul pmb.ro, la secțiunea „Bicicliști în București”, iar cei interesați sunt așteptați să depună cererile la Centrul de Informare și Documentare pentru Relația cu Cetățenii al Primăriei Capitalei (Registratura generală), din Bd. Elisabeta nr. 42.

Pot participa la program toți cetățenii în vârstă de minim 18 ani, care au domiciliul sau reședința în municipiul București.

Până la data când se vor termina înscrierile va fi definitivată și publicată pe site-ul pmb.ro  lista magazinelor participante, în care vor putea fi folosite voucherele.

Prin acest program Primăria Capitalei își propune atât să încurajeze cetățenii să adopte un stil de viață sănătos, cât și folosirea mijloacelor de transport alternative, cu efecte benefice directe asupra descongestionării traficului și reducerii nivelului de poluare”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version