Biroul Electoral Central (BEC) a respins lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită (PDU) la alegerile europarlamentare din 9 iunie, precum şi pe cea a independentului Paul Octavian Jurma.

În cazul PDU, lista de susţinători cuprinde doar 190.323 semnături conforme, faţă de 200.000 necesare, informează BEC.

Candidatura lui Paul Octavian Jurma a fost respinsă deoarece listele de susţinători cuprind doar 2.081 semnături din cele 100.000 necesare.

Totodată, BEC a admis în parte lista propusă de Partidul Alternativa Dreaptă, respingând candidatura persoanei care se afla pe locul trei, deoarece face parte din alt partid.

De asemenea, BEC a admis listele de candidaţi propuse de Alianţa Dreapta Unită (USR – PMP – Forţa Dreptei), Alianţa Politică România Socialistă, Partidul Alternativa Dreaptă, PUSL, Partidul Reînnoim Proiectul European al României, precum şi a candidatului independent Paula Marinela Pîrvănescu.

Anterior, BEC a admis listele de candidaţi propuse de Alianţa electorală PSD PNL şi de Partidul S.O.S. România.

Europarlamentare 2024: Candidați de la 15 partide / alianțe, plus 7 independenți

BEC a precizat că se va pronunţa privind admiterea sau respingerea candidaturilor depuse, după parcurgerea tuturor etapelor, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor fiind data de 29 aprilie. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version