Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, l-a amenințat miercuri cu procesul pe deputatul USR Emanuel Ungureanu, care l-a acuzat public de mai multe ori că l-a sprijinit pe doctorul Mihai Lucan, cercetat penal de procurorii DIICOT.

Emil Boc este cap de lista intr o noua lovitura marca DNA

“Nu am dat în judecată pe nimeni până acum, dar lucrurile nu le voi lăsa să scape de sub control. Nu am nimic de ascuns, ce am în guşă şi în căpuşă. (…) Nu am ştiut şi nu mi-a cerut sprijin (n.r. – dr. Lucan) pentru un dosar. (…) Toate au o limită şi un punct, dar sunt pe punctul de a lua altă decizie. Dacă domnul Ungureanu va continua, îl voi acţiona în judecată. Nu am încălcat legea”, a declarat Emil Boc miercuri, după 5 ore de audiere la DIICOT în dosarul Lucan.

”Nu am primit informaţii despre ilegalităţi la Institutul de Transplant. Ce se întâmplă acolo nu este treaba primarului, ci a organelor de anchetă. (…) Am avut o intervenţie de urgenţă la Institutul de Urologie în 2005. (…) Apoi, am mai avut două intervenţii, una în 2015 pentru care am plătit 1500…un început de colică renală. (…) Nu mai am bonurile, dar se poate verifica că am plătit”, a mai spus edilul.

Boc susține că medicul Lucan a fost tratat de Primăria Cluj la fel ca toţi ceilalţi investitori.

”La Cluj, vreau să fie foarte clar, toţi investitorii, inclusiv Lukmed, dacă au cadru legal, sunt sprijiniţi, dacă nu au, nu sunt”, a adăugat edilul. 

Dar iată acuzațiile lui Ungureanu:

“Doctorul Lucan a fost ajutat în Cluj de Emil Boc. El nu putea să facă business-ul numit Lukmed fără domnul Boc. O să vedeți în succesiunea de hotărâri de Consiliu local cum se facilitează din ce în ce mai mult acest business numit de pacient ‘Lucfurt’. Domnul Emil Boc a fost operat de profesorul Lucan și la clinica de stat, și la clinica privată. Domnul Boc l-a numit consilier personal. Mă întreb, văzând ce personaj malefic este Lucan, ce anume l-a învățat domnul Lucan în calitate de consilier pe probleme de sănătate pe domnul Boc? Am făcut o sesizare să fie anchetat domnul Boc, să fie anchetat domnul Funar, care a oferit prima concesiune făcută pe niște privilegii pe care profesorul Lucan le putea oferi acestor persoane. În cazul de față, domnul Boc a avut o problemă de sănătate și mergea pe un anumit circuit, fără să dea niciun leu, ori la clinica de stat, ori la clinica privată Dacă vreți o rețetă de succes în afaceri, aceasta este – primești aproape de centrul Clujului 1.000 de metri pătrați. Faci o clinică privată. În acea clinică privată, care este construită pe o concesiune a Primăriei, faci un profit de minim un milion de euro pe an”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version