Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri dimineață, că numărul protestatarilor este în scădere, insistând că „o minoritate a provocat statul”, el referindu-se la românii care au ieșit în stradă timp de trei zile consecutiv împotriva noilor interdicții COVID impuse de Guvernul Cîțu.

Astfel, potrivit ministrului, marți seara au fost proteste în 78 de localități din 39 de județe, la care au participat aproximativ 14.000 de persoane.

Luni seara, au fost proteste în 76 de localități din 38 de județe, plus București, la care au participat aproximativ 31.000 de persoane.

„Duminică au fost puțin peste 4.000 de manifestanți”, a evaluat Bode.

„De luni până marți s-a înjumătățit numărul celor care protestează, dar dacă vor fi 100, 200 de protestatari îi asigur că le vom respecta dreptul de se amanifesta, de a se exprima, cu condiția să respecte toate prevederile legale în vigoare”, a asigurat el.

„Dreptul la libera exprimare este un drept garantat prin Constituție. Din păcate, acest drept a fost înțeles greșit de către o minoritate, o minoritate care, din păcate, a ales să se exprime violent. Am văzut ce s-a întâmplat cu această minoritate, au instigat în permanență, au provocat forțele de ordine, au provicat statul, într-un cuvânt”, a declarat Lucian Bode, în fața Ministerului de Interne.

Ministrul a susținut că forțele de ordine au acționat „cu calm”, dar și cu fermitate când s-a încălcat legea.

Au fost comise 11 infracțiuni pentru care au fost deschise dosare penale. În București sunt 2 dosare penale, pentru furt și distrugere, și au fost aplicate 131 de sancțiuni.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version