Bogdan Olteanu le-a recunoscut procurorilor DNA că a discutat în 2008, pe vremea când era președinte al Camerei Deputaților, cu premierul de atunci Călin Popescu-Tăriceanu, despre numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării, se arată în referatul prin care se cere arestarea lui.

Bogdan Olteanu, cu Constituția în mână pe vremea când era președintele Camerei Deputaților
Bogdan Olteanu cu Constituția în mână pe vremea când era președintele Camerei Deputaților

Olteanu a susținut însă că a făcut acest lucru din convingere, nu în schimbul unor foloase materiale pe care le-ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu.

Bogdan Olteanu este acuzat de trafic de influență – a pretins și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu 1 milion de euro pentru a-l numit pe jurnalistul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării, în anul 2008.

Procurorii arată în referat că Olteanu urma, în schimbul banilor, să își exercite influența asupra prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu.

În referat se mai arată că Vîntu susține că Olteanu i-a cerut 2 milioane de euro, nu 1 milion. Olteanu s-a întâlnit cu Vîntu în deltă, pe o ambarcațiune a acestuia din urmă, care i-a pus la dispoziție un elicopter privat pentru a veni din București.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version