Camelia Voiculescu, fiica afaceristului Dan Voiculescu, a ajuns joi la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

camelia-voiculescu

Camelia Voiculescu a fost chemată pentru a fi audiată ca martor în dosarul în care procurorii DNA anchetează modul în care a fost posibil ca mai mulţi puşcăriaşi celebri să scrie un număr record de cărţi după gratii.

Procurorii DNA verifică posibilitatea ca mai mulţi profesori universitari, care au girat cărţile respective, să poată fi acuzaţi de favorizarea făptuitorului.

Camelia Voiculescu nu a vrut să stea de vorbă cu jurnaliştii, dar este uşor de bănuit că fiica lui Dan Voiculescu a fost audiată în legătură cu cele 10 cărţi scrise de tatăl ei în penitenciar, în mai puţin de doi ani.

Voiculescu a fost condamnat în august 2014 la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA, dar a scăpat deja de aproape un an din pedeapsă graţie cărţilor scrise după gratii.

Personajul principal al poveştii este, însă, profesorul Dumitru Miron, fost decan al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE.

Miron a fost luat în colimator de procurorii DNA, după ce a girat nu mai puţin de 7 dintre cele 10 cărţi scrise de Voiculescu după gratii.

În acelaşi dosar, al cărţilor scrise de puşcăriaşi celebri, au mai fost audiaţi la DNA şi Gigi Becali, dar şi Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscopul Tomisului, personaje care au girat unele dintre cărţile scrise după gratii de patronul Stelei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version