Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Amenzile mărite pentru lipsa rovinietei se aplică de sâmbătă, 20 august / POLITICĂ: Premierul Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, analizează la Sinaia reglementarea prețurilor la energie așa cum cere PSD / 

Breaking News:

Canicula persistă în jumătatea de sud a ţării: 40 de grade Celsius la umbră, dar și furtuni

Canicula persistă în jumătatea de sud a ţării, unde vor fi miercuri 40 de grade Celsius la umbră, potrivit alertei Cod Portocaliu emise de meteorologi, iar până duminică va fi Cod Galben.

Vor fi însă și furtuni, anunță ANM: „Pe parcursul zilei de miercuri (27 iulie), local în zonele de munte și în centru, iar după-amiaza și în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată”.

Cod Portocaliu: 27 iulie

Miercuri (27 iulie), în Oltenia și Muntenia valul de căldură va persista. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Judeţele marcate cu Cod portocaliu sunt: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova – parţial şi Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Bucureşti-Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt şi Dolj – integral.

În București, pe parcursul zilei, valul de căldură va persista şi chiar se va intensifica, valorile termice maxime urmând să ajungă la 40 de grade Celsius.

Cod Galben: 27, 28 și 29 iulie

Valul de căldură se va menține în special în jumătatea de sud a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Notă: Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă, cu precădere în sudul și sud-estul țării.

17 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv