Canicula se reinstalează, încă de miercuri, în sudul și sud-estul țării, pentru ca, de joi, să cuprindă și zonele de vest și est. Miercuri este însă o avertizare Cod Galben de ploi și vijelii pentru vestul și sud-estul țării, până joi dimineață.

Cod Galben de ploi: 16 august ora 14.00 – 17 august ora 6.00

În Banat, Crișana, nord-vestul Olteniei, precum și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…60 km/h), izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

Cod Galben de vijelii: 16 august, orele 10.00-20.00

În estul Munteniei, Dobrogea și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

Caniculă: 17-20 august

În după-amiaza zilei de 16 august, în estul și sud-estul teritoriului disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor, local, pragul critic de 80 de unități.

Până duminică, 20 august, inclusiv, în sudul și sud-estul țării va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade și, izolat, de 37 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice, unde vor fi maxime de 32…34 de grade.

Canicula va continua și săptămâna viitoare, până miercuri, inclusiv.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version