Carmen Dan, ministrul de Interne, și colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, urmează să fie audiați marți în Parlament.

Audierile sunt programate să înceapă la ora 11.00, la Comisia pentru drepturile omului, cei doi urmând să dea explicații pentru incidentele produse la protestul din 10 august.

Carmen Dan și Cătălin Paraschiv sunt considerați principalii vinovați pentru intervenția în forță a Jandarmeriei.

La audierile de marți au fost invitați să ia parte și Victor Ciorbea, în calitate de Avocat al Poporului, și Adrian Bulgaru, directorul Institutului Român pentru Drepturile Omului.

Carmen Dan ar fi trebuit audiată încă din urmă cu două săptămâni, când a fost chemată la Comisia de Apărare din Senat alături de Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, și Laurențiu Cazan, unul dintre coordonatorii jandarmilor. Atunci, audierile au fost anulate pe motiv că reprezentanții PSD și ALDE nu au fost înștiințați în legătură cu invitarea la comisie a autorităților implicate în evenimente.

În schimb, liberalul Marcel Vela, președintele Comisiei respective, a precizat că anularea audierilor s-a făcut pentru că liderii PSD se temeau că Speranța Cliseru le va da planul peste cap.

Asta în condițiile în care ‘în raportul MAI despre protestul din 10 august sunt multe dezacorduri, multe situații care se bat cap în cap’.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version