Descoperire șocantă a Prefecturii Argeş: 14  dintre cei arestați preventiv pentru că au ținut sclavi minori, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice ori cu situaţii materiale precare primeau bani de la Primărie, fiind considerați “foarte săraci”.

foto: Jean-Mihai- Pâlșu
foto Jean Mihai Pâlșu

“În urma verificării Corpului de control al instituţiei noastre, nu am ajuns să avem deocamdată rezultatele finale, însă vă pot spune că au fost întocmite 8 dosare, 14 persoane dintre cele 38 care se află în acest moment în arest primeau ajutoare sociale. Unele dintre ele chiar de mai mulţi ani. Cuantumurile de care beneficiau financiar respectivele persoane variază între 250 şi 500 de lei lunar“, a declarat, miercuri, prefectul de Argeş, Cristian Soare.

Tribunalul Argeş a emis, săptămâna trecută, mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele a 37 dintre 38 de inculpaţi din dosar. Maria Furdui, o femeie în vârstă de 52 de ani, a primit arest la domiciliu deoarece este dependentă de dializă. Marţi, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţiile inculpaţilor din dosar la arestarea preventivă.

Anchetatorii au făcut 40 de percheziţii în satul Gămăceşti din comuna Berevoeşti, judeţul Argeş, pentru destructurarea mai multor grupuri infracţionale organizate specializate în infracţiunde trafic de persoane şi trafic de minori.

Din 2008 şi până în prezent, mai multe grupuri infracţionale s-au constituit și au recrutat zeci de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

Victimele erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi, erau legate cu lanţuri sau chingi sau încuiate pe timpul nopţii ca să nu poată fugi.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version