CCR a amânat cu o săptămână, pentru 23 noiembrie, decizia pe sesizarea lui Călin Popescu Tăriceanu depusă pe cazul Belina și susținută în fața judecătorilor constituționali de ministrul Justiției, Tudorel Toader, fost magistrat al acestui for timp de 9 ani, propus de PNL.

. “Pentru aprofundarea cauzei”, a anunțat Dorneanu. Decizia pe OUG 13 nu poate fi luată în considerare “dacă nu are o relevanță exactă”, a mai spus el.

Doi judecători CCR au lipsit joi de la, iar Dorneanu a precizat că “nu vor participa la dezbateri în 23 noiembrie”.

Tudorel Toader a pledat joi în fața judecătorilor Curții Constituționale a României (CCR) pentru a-i fi admisă sesizarea lui Tăriceanu de salvare a protejatelor altui penal – condamnatul la 2 ani de închisoare cu suspendare Liviu Dragnea -, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, acuzate de DNA pentru fapte de corupție în transferul ilegal al Insulei Belina.

Tăriceanu: “DNA şi-a arogat competenţa de anchetare a oportunităţii HG nr.858/2013 și HG nr.943/2013

Tăriceanu vrea – nici mai mult, nici mai puțin – ca judecătorii CCR să decidă că “DNA şi-a arogat competenţa de anchetare a oportunităţii şi legalităţii elaborării celor două hotărâri de guvern”.

Amintim că, prin HG nr.858/2013 și HG nr.943/2013, Insula Belina și o parte din brațul Pavel de pe Dunăre au fost scoase ilegal din administrarea Apelor Române, ele fiind arie protejată, și transferate Consiliului Județean Teleorman, pentru a fi concesionate pe nimica toată firmei Tel Drum, controlată de Liviu Dragnea (urmărit penal de DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fraudarea a 21 de milioane de euro din fonduri europene și comiterea a 2 infracțiuni de abuz în serviciu). 

În plus, Tăriceanu cere CCR “să statueze că, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstanţele, împrejurările, oportunitatea şi legalitatea hotarârilor de Guvern.”

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version