Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, prin care majoritatea parlamentară PSD-ALDE a sporit atribuțiile Poliției și Jandarmeriei, a fost declarată, miercuri, constituțională, a anunțat CCR.

Legea a fost adoptată de Parlament în 3 iulie, în sesiune extraordinară, actul normativ fiind iniţiat de fostul ministru de Interne, Carmen Dan, şi de Florin Iordache – ambii oamenii lui Liviu Dragnea.

Prevederile legii includ şi amendarea celor care refuză să se legitimeze în faţa poliţiştilor.

UPDATE: Carmen Dan, vicepreşedinte PSD, a declarat că preşedintele Iohannis, „fanul sintagmei «de îndată», uită, însă, să reacţioneze atunci când ar trebui să se comporte constituţional”.

„Eu, astăzi, să ştiţi că am avut un motiv de bucurie. Onorata Curte Constituţională a constatat că atacul de neconstituţionalitate al PNL pe iniţiativa legislativă a mea şi a colegului meu Florin Iordache este neconstituţional şi, deci, pachetul pe autoritatea poliţistului este o lege care ar trebui să intre în vigoare. Aştept şi eu ca de îndată preşedintele Iohannis să facă ceea ce este constituţional”, a precizat Carmen Dan, înainte de şedinţa CExN al PSD.

Întrebată dacă are “un gust amar” pentru faptul că nu mai face parte din Guvern, vicepreşedintele social-democrat a replicat: “Nu, vă asigur că nu”.

Carmen Dan a catalogat drept “foarte complicată” situaţia la zi din Ministerul Afacerilor Interne. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version