La două zile de la izbucnirea scandalului renovării cu 7 milioane de euro a vilei „Împăratului”, premierul Marcel Ciolacu se fofilează, în loc să răspundă clar dacă această reședință este pregătită de RA-APPS – aflată în subordinea Secretariatul General al Guvernului (SGG) – nimeni altuia decît lui Klaus Iohannis, să se mute în toamnă, după ce nu va mai fi președinte.

„Guvernul nu a alocat bani. Costurile investiţiei sunt suportate din bugetul propriu al RA-APPS”, a declarat Ciolacu, miercuri, înainte de şedinţa de Guvern.

El a „omis” să spună că RA-APPS, care are pierderi de 5-6 milioane de euro în fiecare an.

Premierul a insistat însă că nu a existat nicio solicitare din partea preşedintelui în exerciţiu, Klaus Iohannis, pentru atribuirea unei locuinţe de protocol. 

Însă Iohannis nici nu putea să facă o cerere în acest sens, întrucât este încă președinte și locuiește la Vila Lac 3.

INVESTIGAȚIE RECORDER. Palatul Împăratului

Premierul a precizat că, din datele care i-au fost furnizate de la SGG, imobilul este clasat ca monument istoric.

Marți, Ciolacu a ridicat din umeri, spunând că nu știe pentru cine renovează RA-APPS clădirea. El s-a și îndoit că valoarea lucrărilor este de 7 milioane de euro, deși suma apare în autorizația de construire semnată de primarul Capitalei, Nicușor Dan, în data de 9 iulie 2023, la solicitarea RA-APPS.

Ciolacu face pe niznaiul în privința vilei ce s-ar renova de RA-APPS pentru Iohannis: „În primul rând, nu știu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane de euro”

Întrebat dacă nu i se pare uriașă suma, Ciolacu a repetat că „Așa e legea. Știți că o altă vilă a fost pregătită în trecut pentru fostul președinte Băsescu, dar s-a închiriat de fapt către o ambasadă pe o sumă consistentă”.

Numai că vila aceea a fost renovată cu 300.000 de euro, nu cu 7 milioane de euro.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version