Liderul PSD, Marcel Ciolacu, s-a săturat de opoziția afișată ostentativ de deputatul Dumitru Coarnă, fost lider sindical la MAI și beneficiar de pensie specială.

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului. Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale. PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă”, a scris Ciolacu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Coarnă s-a disculpat, într-o intervenție la B1TV: „Avem un memoriu înaintat către opt ambasade. Am vrut să discutăm diplomatic, nu ne dorim război. Nu e unul singur. Suntem un grup de 4 parlamentului. E o discuție mai veche. Când a izbucnit războiul, am făcut public că vrem să rămânem neutri, să nu ne implicăm militar, să nu ne trimitem copiii la război. Ce vreau să le spun rușilor, le spun tuturor. Ca să analizăm trebuie să vorbești cu ambele părți. Noi milităm pentru pace.

Noi am mers pe logica oficialilor NATO. Noi nu mai avem drept la inițiativă parlamentară? Nu e nimic împotrivă. Dacă acesta e motiv să mă excludă, primesc cu drag sancțiunea. Nu am făcut nimic împotriva legii, sunt doar discuții mediatice și atât. Eu m-am dus în nume personal, dacă vreți să vă spun așa. Eu încă mai cred în democrație. Era o idee să se negocieze pacea la București, puteam pune la dispoziție Casa Poporului. Doamna Șoșoacă l-a redactat, noi, ceilalți, ne-am dat OK-ul”.

Coarnă se află la primul său mandat de parlamentar, ales pe listele PSD.

Partidul lui Ciolacu pierde un vot prin excluderea lui Coarnă din partid, însă acesta deja votează altfel decât interesele de partid.

Astfel, la moțiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, numai Coarnă a votat „pentru” demiterea acestuia. Ceilalți deputați PSD a votat împotrivă, cot la cot cu cei ai PNL și UDMR. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version