Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

Cîţu: Minerii vor primi 11 milioane de lei, am completat cu tot ce au cerut

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că minerii din Valea Jiului vor primi 11 milioane de lei, în urma completării, în ședința Executivului, a Hotărârii de Guvern adoptată luni pentru ca ei să-și primească salariile restante.

„A fost aprobat un act normativ săptămâna trecută şi astăzi (miercuri – n.r.) am aprobat o completare. Ştiţi foarte bine că minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acea suplimentare, tichete şi alte sporuri, care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă. Pentru că este o companie în insolvenţă, a trebuit să facem o hotărâre de guvern separată şi să găsim o sursă. S-a aprobat, o să fie publicată cred că în următoarele minute, ca să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede la mineri în Valea Jiului”, a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, după ședința Guvernului.

Guvernul a aprobat plata salariilor restante către minerii care protestează de 7 zile

El a precizat că suma totală pe care o vor primi minerii este de 11 milioane de lei:

„Tot ce a fost cerut a fost completat, nu este nicio diferenţă între suma pe care au justificat-o şi ceea ce va fi în hotărârea de Guvern. (…) Sunt sumele suplimentare, e vorba de ceea ce înţeleg că anul trecut nu au primit minerii… şi au făcut acest protest spontan”. 

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv