Guvernul de la Bucureşti va sprijini Executivul de la Chişinău „în realizarea reformelor, consolidarea economiei, a rezilienţei şi securităţii statului, precum şi în avansarea parcursului european al Republicii Moldova”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, miercuri, în cadrul declaraţiilor de presă comune susţinute alături de omologul său moldovean, Dorin Recean.

La rândul său, Recean a amintit că „este o perioadă dificilă pentru continentul european, ca urmare a agresiunii Rusiei şi războiului atroce al Rusiei în Ucraina”.

„Apreciez şi mesajul tranşant şi ferm al Bucureştiului, transmis la întrevederea de săptămâna trecută a preşedinţilor (Maia – n.r.) Sandu şi (Klaus – n.r.) Iohannis. Ştim că Chişinăul nu este singur în faţa provocărilor. Aici vreau să dau asigurări că Republica Moldova îşi îndeplineşte rolul de a asigura pacea şi securitatea în regiune, având în vedere faptul că avem regiunea transnistreană. Guvernul pe care îl conduc este determinat să transforme instituţiile şi economia ţării, pentru a le face puternice, reziliente şi pregătite să contribuie decisiv la aderarea Moldovei la Uniunea Europeană”, a spus Recean.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version