Liderul PNL, Nicolae Ciucă, fostul premier timp de un an și jumătate, până acum două zile, deplânge faptul că Justiția condusă inclusiv de Cătălin Predoiu nu a fost capabilă să dea un verdict nici la 33 de ani în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.

„13-15 iunie 1990 a fost unul dintre cele mai dificile momente post-revoluţionare ale României. Au fost pierdute vieţi, au fost învrăjbiţi românii, iar prestigiul ţării a fost grav afectat. Mentalitatea neocomunistă şi autoritară care domina la vârful puterii în 1990 a generat ură şi violenţă. Este deci profund regretabil că nici după 33 de ani nu avem un verdict al justiţiei”, a scris Ciucă, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Fără a aminti că în aproape jumătate din toți acești 33 de ani Justiția a fost condusă de miniștrii PNL, între care Valeriu Stoica și Cătălin Predoiu, Ciucă a arătat că, în iunie 1990, „Partidul Naţional Liberal a fost şi el ţinta represiunii, aşa cum s-a întâmplat şi în alte momente ale istoriei când liberalii s-au opus forţelor anti-democratice”.

„PNL n-a cedat însă şi a continuat să militeze pentru o societate liberă şi pentru domnia legii. Mulţi români au înţeles atunci, după mineriada din 13-15 iunie, că trebuie să lupte pentru a construi o Românie diferită, bazată pe dialog şi pe respectarea legii, o Românie în care orice putere politică e obligată să acţioneze cu mijloace democratice în relaţia cu societatea. Ţara noastră a progresat mult în ultimii 33 de ani, dar efortul pentru o Românie democratică rămâne unul permanent”, a încheiat postarea Ciucă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version