Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod Galben de ploi importante cantitativ şi ninsori abundente, valabilă de sâmbătă în zece judeţe, până duminică la ora 10.00.

foto Jean Mihai Pâlșu

Astfel, în nordul Munteniei şi în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică şi la altitudini mai mici de 1.700 de metri, vor predomina ploile.

Acestea vor fi în general importante cantitativ şi se vor acumula peste 20 – 30 l/mp şi, izolat, 40 l/mp.

De asemenea, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Judeţele vizate de noua atenţionare sunt: Argeş, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Prahova, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea.

Temporar, va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice şi estice se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi pe alocuri 15 – 20 l/mp. 

În București, de vineri până sâmbătă cerul va fi noros, iar până spre orele serii, trecător va mai ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 7 – 8 grade, în timp ce minimele vor fi de 2 – 3 grade. Din a doua parte a nopţii se va forma ceaţă, care trecător va fi asociată cu burniţă.

De sâmbătă până duminică la ora 10:00, cerul va continua să fie noros şi mai ales pe parcursul zilei şi în orele serii va ploua. Ploile vor fi moderate, iar în medie se vor acumula cantităţi de apă de 10 – 15 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu viteze la rafală de 30 – 35 km/h.

Va fi mai cald față de mediile normale, astfel că în orele amiezii se vor înregistra 8 – 9 grade, iar noaptea vor fi de 5 – 6 grade.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version