După 4 luni și jumătate de luptă pentru viață, ultimul tânăr internat la Spitalul ”Floreasca din București în urma incendiului din Club Colectiv a murit luni, la ora 12.35.

COLECTIV-lumânare-în-palme-777x437

Se numea Radu Sienerth, avea 21 de ani și era din Petroşani.

Numărul victimelor catastrofei din 30 noiembrie 2015 a ajuns, astfel, la 64. Primii 27 de tineri au murit la fața locului iar ceilalți în spitalele din ţară (25)  şi în clinici din străinătate (12).

În spitale din Bucureşti au fost internaţi 147 de răniţi, iar ulterior 30 dintre ei au fost trimişi la clinici din străinătate.

Între timp, ancheta Parchetului General nu s-a încheiat. Patronii Clubului Colectiv au fost eliberați după trei săptămâni de la arestarea preventivă.

Pe de altă parte, DNA i-a trimis în judecată, în 4 decembrie, pe cei doi pompieri de la ISU București care au verificat clubul Colectiv înainte de tragedie dar nu au luat măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI.

Luna trecută, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a lăudat la Bruxelles cu intervenția de salvare a subalternilor săi – şi, implicit, a sa -, mult criticată în ţară.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version