Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, efectuează o vizită în România, de luni până miercuri, cu ocazia Zilei Femeii – 8 Martie.

În cursul vizitei sale, comisarul european va aborda subiecte precum egalitatea de gen sau politicile şi programele dedicate comunităţii roma.

„Ziua Internaţională a Femeii ne reaminteşte faptul că progresele înregistrate în ceea ce priveşte egalitatea de gen sunt în continuare la un nivel scăzut şi neuniform în UE, în pofida unor semne vizibile de schimbare. În cadrul Comisiei Europene, lucrăm pentru a construi o Europă în care fetele şi femeile să poată prospera şi să poată conduce pe picior de egalitate cu bărbaţii, fără piedici”, spune Helena Dalli, într-un comunicat de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

„Recentele acorduri privind echilibrul de gen în consiliile de administraţie şi în domeniul transparenţei salariale ne permit să deschidem calea către realizarea unei Uniuni a egalităţii. De îndată ce vom ajunge la un acord în legătură cu propunerea privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, putem asigura un viitor mai bun pentru toţi, indiferent de gen”, adaugă ea.

Oficialul european se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, Gabriela Firea, şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Iulian Paraschiv.

Marţi, începând cu ora 11.00, Helena Dalli va participa la conferinţa „Femei mai puternice în România”, organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii de către Reprezentanţa Comisiei Europene în România, împreună cu Ambasada Suediei, Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România şi în cooperare cu FILIA.

La eveniment vor participa şi premierul Nicolae Ciucă şi Virginia Oţel, co-preşedinte Global Professional Women’s Network.

Miercuri, comisarul european va efectua o vizită la Mizil, la Centrul Comunitar al Asociaţiei E-Romnja, care luptă pentru respectul, integritatea şi demnitatea femeilor rome.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version