Telenovela Sebastian Ghiţă continuă, după ce Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor nu a putut da aviz pozitiv pentru arestarea acestuia.

ghita-digi24.ro

Întrunită marţi, pentru a analiza cazul lui Ghiţă în care deputatul este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de comiterea mai multor infracţiuni, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz pozitiv pentru reţinerea acestuia, dar nu şi pentru arestare.

După ce a trimis o scrisoare deschisă către şefii DNA prin care solicita eliminarea unor acuzaţii împotriva sa, deputatul Sebastian Ghiţă a mers la Comisia Juridică pentru a-şi studia dosarul şi a-şi expune punctul de vedere.

Ghiţă continuă să se declare nevinovat şi spune că este ţinut în joc de glezne de procurori doar pentru că aceştia speră să obţină de la el un denunţ împotriva fostului premier Victor Ponta.

“Am fost acuzat de şantaj pentru că la Realitatea TV, în 2011, s-ar fi difuzat nişte reportaje agresive împotriva unei firme de construcţii. Am mers cu înregistrări şi am arătat că nu s-a difuzat niciun reportaj agresiv împotriva respectivei firme. Sunt nevinovat. Dar am ajuns în această situaţie de aproximativ un an, de la pierderea alegerilor prezidenţiale, pentru că se tot doreşte, pe căi directe sau indirecte, ca eu să fac denunţuri împotriva lui Victor Ponta”, este mesajul transmis de Sebastian Ghiţă.

Deputatul a reuşit să-şi impresioneze, într-o oarecare măsură, colegii de la Comisia Juridică într-o oarecare măsură, astfel că voturile au fost strânse.

S-a dat aviz pozitiv la limită pentru cererea DNA, de reţinere a lui Ghiţă, 11 voturi din 21. La cererea de arestare au fost doar 10 voturi “pentru” şi era nevoie de un minim de 11 voturi, astfel că pe respectiva cerere nu se va da aviz pozitiv.

Calculele au fost confirmate de Ciprian Nica, membru al Comisiei Juridice, care a precizat că “se va trimite un singur raport către plenul Camerei Deputaţilor”.

Chiar şi aşa, în plen se poate vota arestarea lui Ghiţă, avizul Comisiei Juridice fiind unul pur consultativ. Plenul se reuneşte miercuri pentru a da votul final pe cererile venite din partea DNA.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version