Judecătorul Lucian Netejoru a fost validat pentru încă un mandat la șefia Inspecției Judiciare, miercuri, după o ședință de plen a CSM amânată cu o zi înainte, din lipsă de cvorum, prin blocajul procurorilor, care au lipsit de la ședință.
 
Lucian Netejoru
 
Netejoru a fost singurul candidat la concursul din 28 martie și a primit maximul de 100 de puncte din partea comisiei de la Consiliul Superior al Magistraturii(CSM)

Unii dintre membrii CSM au acuzat că procedura nu a fost organizată în cadrul regulamentului. 

Procurorul Cristian Ban a caracterizat concursul ca fiind un joc al copilăriei, în vreme ce judecătoarea Gabriela Baltag i-a menționat că a fost depășit acest moment. 
 
”Această procedură mă trimite cu gândul la un joc al copilăriei: Ala bala portocala. Aș mânca o portocală. De ce una și nu șapte? De ce șapte și nu 30? Cam așa s-a întâmplat și în această comisie. Au fost 3 membri ai Comisiei, care au stabilit un punctaj minim în afara legii, a regulamentului. (…) Acum vin și eu să întreb: de ce 25 și nu 10? De ce 10 și nu 75? Răspunsul nu îl găsim nici în lege, nici regulament. De aia eu zic că această ala bala portocala este neregulamtnerară din punctul meu de vedere. E destul grav că 3 membri, în baza acestor criterii stabilite în mod arbitrariu, au și anulat fișele celoralți”, a spus procurorul Cristian Ban, în plenul CSM.
 
Netejoru se află la conducerea Inspecției Judiciare din 2015. Amintim că mandatele lui Netejoru și adjunctului său, Gheorghe Stan – care între timp a fost numit procuror-șef la Secția specială, în ianuarie anul acesta, iar recent a fost votat de Camera Deputaților judecător la CCR – au expirat la 1 septembrie 2018, dar le-au fost prelungite prin OUG, la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, care a fost revocat recent de Liviu Dragnea. 
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version