Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni dimineață, suspendarea activității celor 14 teatre din Capitală și a tuturor evenimentelor culturale și sportive, până la 31 martie cel puțin, precum și măsuri sporite de siguranță în spitale, ea cerând totodată autorităților centrale să închidă școlile și grădinițele, cu o lună înaintea vacanței de primăvară.

”Pe raza Bucureștiului, școlile și grădinițele trebuie să fie închise, pentru a limita răspândirea virusului. Noi nu putem impune Comitetului național, dar putem transmite această propunere”, a declarat Firea, la finalul ședinței Comandamentului de Urgență al Municipiului București, în contextul epidemiei de coronavirus și a primelor două cazuri confirmate în Capitală. 

Iată deciziile Gabrielei Firea:

”Suspendarea activității celor 14 teatre din subordinea Primăriei până la 31 martie. Suspendarea concertelor, evenimentelor cultural, sportiv de către Opera Comica pentru Copii, Compania Sportul pentru Totți, Creart, Proedus, Muzeul Municipiului București și alte instituții și firme ale Primăriei București. Măsuri sporite în cele 19 spitale administrate de Primăria București.

Voi demite managerii care nu respectă strict recomandările și dispozițiile.

DGASMB va lua toate măsurile pentru protejarea persoanelor fără adăpost.

Școlile sunt administrate de primăriile de sector. Discuțiile sunt pro și contra închiderii. Putem să nu închidem nici o școală și nici o grădiniță și să vedem ce se întânplă, dar putem să le și închidem. Pericolul este acesta: domnul care a venit din Italia nu a intrat imediat în izolare, s-a întâlnit cu persoane, apoi la domiciliu s-a întâlnit cu prietena care s-a îmbolnăvit și ea, a fost la serviciu. Vă dați seama ce înseamnă o anchetă epidemiologică dacă un copil se infectează? Va dați seama ce groază se va declanșa într-o școală?

Rapiditatea cu care se poate răspândi virusul e imensă, nu se poate face prevenție decât luând măsuri care pot fi contestate, dar aici nu e vorba de politică.

Am văzut că sunt multe autorități care se tem să ia măsuri dure, pentru că se tem să fie criticate.

Pe raza Bucureștiului școlile și grădinițele trebuie să fie închise, pentru a limita răspândirea virusului. Noi nu putem impune Comitetului național, dar putem transmite această propunere.

Trebuie să luăm măsuri pentru salvarea noastră ca țară.

Vine Paștele, vă dați seama câți români se vor întoarce acasă? Nu trebuie să ne speriem, dar trebuie să închidem școlile pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Măsurile preventive trebuie luate îndiferent de critici și comentarii.

Dacă se închid școlile și grădinițele, nu e recomandat să ducem copiii la locurile de joacă de la mall sau la cinema”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version