Ordonanța Militară nr. 2, emisă de ministrul de Interne, Marcel Vela, a intrat în vigoare, iar interdicția privind circulația persoanelor în cursul nopții va fi aplicabilă începând de luni, ora 22.00, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Astfel, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz.  Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

Totodată, este interzisă circulația în grupuri mai mari de 3 persoane, ziua.

Amenzi: între 100 de lei și 5.000 de lei pentru persoenele fizice și între 10.000 de lei – 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Vor fi sancționați și cei care organizează evenimente cu mai mult de 8 persoane – nunți, botezuri, înmormântări, parastasuri.

Detalii, aici:

COVID-19. VIDEO. Ordonanța militară nr. 2/2020: Noi restricții privind circulația persoanelor
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version