Corpul de control al prim-ministrului Florin Cîțu a descoperit factori favorizanţi ușor de anticipat la incendiul produs pe 29 ianuarie la Institutul „Matei Balş”.


Potrivit unei informări a Guvernului, transmisă miercuri seară, printre aceşti „factori” se numără infrastructura veche „care, deşi avea aviz de securitate la incendiu, a funcţionat fără autorizaţie de securitate la incendiu”, instalaţia electrică „proiectată şi executată la nivelul anilor 2000-2001, subdimensionată pentru necesităţile actuale ale spitalului”, consumul „foarte mare” de oxigen medical în tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, „care a a alimentat producerea incendiului şi exploziei”.

Alte elemente au fost „supravegherea deficitară a bolnavilor din partea personalului medical aflat în serviciu, cu precădere în intervalul orar 01,00 – 05,00 dimineaţa”, precum şi lipsa senzorilor de fum şi detecţie a oxigenului.

Cîţu a transmis într-o conferinţă de presă, că „va exista o sesizare la DNA în baza concluziilor formulate de Corpul de control”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version