Acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, deputatul Cristian Rizea este aşteptat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a-şi susţine punctul de vedere în legătură cu dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

cristian_rizea_01108100

Conform programului de lucru, cazul Rizea va fi analizat şi votat între orele 12.00 şi 12.45. Procurorii DNA solicită încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Rizea, iar membrii Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor au dat deja aviz pozitiv în ambele cazuri.

Decizia finală o vor da deputaţii în plenul de miercuri, dar semnalele din teritoriu arată că cei mai mulţi nu se vor opune cererilor DNA.

Vă reamintim că deputatul Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, respectiv că ar fi primit 300.000 de euro de la un afacerist american de origine română pentru a interveni pe lângă oameni importanţi din Primăria Chiajna şi de la RAAPPS. Rizea trebuia să obţină pentru afaceristul respectiv retrocedarea cât mai rapidă a două terenuri.

Mai mult, conform procurorilor DNA, “pentru a disimula cei 300.000 de euro, Rizea a încheiat patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv, iar în luna decembrie a anului trecut, când se desfăşura ancheta din acest dosar, i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promiţându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei clinici”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version