CSM a publicat vineri, după declasificare, al doilea protocol cu SRI – după ce a desecretizat luna trecută un astfel de document parafat în anul 2014 -, încheiat în anul 2012 și intitulat “Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii”. (Vezi document la finalul articolului)

Protocolul este semnat din partea CSM de preşedintele de la acea vreme, Alina Ghica, iar din partea SRI de directorul instituţiei, George Maior.

Pe document mai apar semnăturile vicepreşedintelui CSM, Oana Schmidt-Hăineală, şi prim-adjunctului directorului SRI, generalul Florian Coldea.

Întrebat, la Ruse, cum comentează faptul că CSM a făcut public vineri protocolul încheiat cu SRI şi dacă ar trebui desecretizate şi alte protocoale, şeful statului a răspuns: “N-am comentat protocoalele şi n-o să încep astăzi”.

Iohannis a amintit că niciunul dintre aceste protocoale nu a fost încheiat de când el este preşedinte.

“Eu cred că cei care au semnat astfel de protocoale trebuie să şi le susţină sau să le denunţe sau să le explice, dar acest rol nu pot să îl am eu. Niciunul din aceste protocoale nu a fost încheiat pe vremea mea”, a declarat Klaus Iohannis.

Protocolul din 2012:

Download (PDF, Unknown)

Protocolul din 2014

Primul protocol desecretizat de CSM (cel din 2014) a fost publicat în 24 aprilie și a fost încheiat între CSM şi SRI, prin Centrul Naţional Cyberint (CNC). Documentul are obiective de asigurare a securităţii cibernetice a Consiliului.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version