Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ia în discuție miercuri cererea fostului procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi de a fi numită procuror la Parchetul General.

Fosta șefă a DNA, revocată luni de președintele Klaus Iohannis, deczie aparținând CCR la solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, vrea un post de simplu procuror la Resurse Umane din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mai întâi, Secția de procurori a CSM va lua act de revocarea procurorului-șef al DNA, apoi o va repartiza pe un post de procuror la o unitate de parchet – de regulă acolo unde a fost ultima dată, apoi se va face delegarea pe postul pentru care a fost depusă solicitarea.

Înainte de a veni la București pentru postul de procuror general al României, în 2006, Kovesi a fost procuror la DIICOT Sibiu.

Surse judiciare au declarat pentru G4media.ro că fosta șefă DNA ar putea fi numită consilier al procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Kovesi are 45 de ani și, potrivit legii actuale, ea s-ar putea pensiona la 47 de ani, atunci când împlinește 25 de ani de activitate ca magistrat. Dacă intră în vigoare însă noile reglementări din legile Justiției, Kovesi ar putea să se pensioneze imediat, pentru că are deja 20 de ani de magistratură.

Tot miercuri, secția disciplinară de procurori a CSM va discuta raportul Inspecției Judiciare care a anchetat-o pe Kovesi pentru refuzul de a se prezenta în fața Comisiei parlamentare speciale conduse de anonima Oana Florea – omul propulsat de pușcăriașul Dan Voiculescu – care a anchetat alegerile prezidențiale din decembrie 2009 și a decis că acestea au fost câștigate fraudulos de Traian Băsescu. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version