Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat în totalitate marți, în prezența ministrului Justiției, Tudorel Toader, raportul Inspecției Judiciare privind controlul efectuat la Parchetul General, al cărui management a fost considerat eficient.

“În urma deliberărilor, Secția pentru procurori a aprobat Raportul Inspecției Judiciare, apreciind că activitatea managerială la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe perioada supusă controlului, 1 ianuarie 2016 — semestrul 1 2017, a fost una eficientă, iar activitatea procurorilor și a personalului de specialitate din cadrul acestei unități de parchet s-a desfășurat cu respectarea normelor procedurale și regulamentare în vigoare”, se arată într-un comunicat al CSM.

Inspecția Judiciară a trimis în 13 noiembrie la CSM raportul privind controlul care a început în 4 septembrie asupra activității  PÎCCJ în anul 2016 și în semestrul I din 2017.

Echipa de control a fost formată din opt inspectori judiciari.

Pe 19 iunie, ministrul Tudorel Toader a trimis Inspecției Judiciare o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA și Parchetul General. Cererea era motivată de faptul că la cele două instituții nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version